Επιστρέφοντας στα αγαπημένα σε όλους μας journeys, δηλαδή στις κάθετες γευστικές δοκιμές, ταξιδέψαμε στο Speyside, για να επισκεφτούμε το αποστακτήριο του GlenAllachie. Με την υπογραφή του Billy Walker, “Η Κοιλάδα των Βράχων” ξανασυστήνεται δυναμικά, με τη μαεστρία του ανθρώπου που αναβίωσε τα GlenDronach, BenRiach και Glenglassaugh.
Η Tasting Day #66 αποτέλεσε τη συνέχεια της διπλής Tasting Day #40, ένα υπέροχο Masterclass που είχαμε διοργανώσει online στην περίοδο της καραντίνας. Το range του αποστακτηρίου έχει πια μεγαλώσει, με πολύ ενδιαφέρουσες εμφιαλώσεις από διαφορετικές σειρές όπως οι Virgin Oak Series, οι Wine Cask Series, το Wood Finish Range, αλλά και διαφορετικά brands όπως το White Feather και το MacNair’s.
Δοκιμάσαμε
White Heather 15 years old 46%
Blended Scotch Whisky
GlenΑllachie 12 years old 48%
Sauternes Wine Cask Finish
GlenΑllachie 13 years old 48%
Rioja Wine Cask Finish
GlenΑllachie 11 years old 48%
Pedro Ximénez Sherry Wood Finish
GlenΑllachie 10 years old 48%
Chinquapin Virgin Oak
GlenΑllachie 10 years old 56,8%
Cask Strength batch 7
Η γευσιγνωσία έγινε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 στην Cava Halari, Λ. Αθηνών-Πειραιώς 54 & Κατσουλάκου, Πειραιάς
Την παρουσίαση έκαναν οι Πέτρος Χαριζόπουλος και Γιάννης Μηλιώνης.
Η Tasting Day #66 – The GlenAllachie Journey Vol 2 έγινε με την υποστήριξη της Trinity Wines.
photos by Δημήτρης Στενίδης
bottles photos by Γιάννης Μηλιώνης