Tasting day #44
THE TAMDHU JOURNEY
ΤΡΙΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Η Tasting Day #44 επιβιβάζεται στην βικτωριανή ατμομηχανή της, με προορισμό τον σταθμό Dalbeallie, στο Speyside. Βρισκόμαστε στο 1867 και ένα νέο αποστακτήριο ξεκινάει την παραγωγή του, δίπλα στον σιδηρόδρομο στις όχθες του ποταμού Spey. Είναι το Tamdhu “ίσως το πιο αποτελεσματικό και καλοσχεδιασμένο αποστακτήριο της εποχής του”, όπως έγραψε ο Alfred Barnard στο βιβλίο του The Whisky Distilleries of the United Kingdom.
Η καινοτομία αποτέλεσε μια διαχρονική κληρονομία για το Tamdhu, είτε αυτή αφορούσε την τεχνολογία ή τα βαρέλια. Σημαντικό συστατικό σε θρυλικά blends όπως το Famous Grouse και το Cutty Sark, ανήκει από το 2010 στην εταιρία Ian MacLeod Distillers. Ξεναγός μας στο The Tamdhu Journey o International brand Amdassador Gordon Dundas, σε ένα ακόμα masterclass από το The Tasters Club.

Ο Gordon Dundas, βρίσκεται στον κλάδο του ουίσκι για περισσότερα από 16 χρόνια. Από το 2003 εργάστηκε στο διεθνούς κυκλοφορίας Whisky Magazine, αποκτώντας κατά αυτόν τον τρόπο βαθιά γνώση της βιομηχανίας του ουίσκι έως το 2011, που προστέθηκε στο δυναμικό της Morrison Bowmore Distillers (που ανήκει στην Beam Suntory) ως Global Ambassador για την Ευρώπη, την Ασία και τις Travel Retail αγορές. Το 2013 είχε την μεγάλη τιμή να χριστεί Keeper of the Quaich (μια κοινότητα, που με την είσοδό τους τα μέλη της, αναγνωρίζονται για την προσφορά τους στο whisky). Τον Αύγουστο του 2017 ξεκίνησε την συνεργασία του με την εταιρία, Ian MacLeod Distillers Ltd, ως International Brand Ambassador.
ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ
Tamdhu
12 years old 43%

Aberlour
12 years old 43%

Highland Park
12 years old 43%
Η Tasting Day #44 – THE TAMDHU JOURNEY γίνεται με την υποστήριξη της LKC.
Τον συντονισμό θα κάνει ο Γιάννης Μηλιώνης.
