Tasting Day #74 • The Meikle Tòir Journey

Στο The Tasters Club έχουμε αφιερώσει 2 Tasting Days στο αποστακτήριο GlenAllachie, ενώ έχουμε ανοίξει και αρκετές εμφιαλώσεις του Billy Walker, με χαρμάνια που δημιούργησε από τα υπάρχοντα αποθέματα και περασμένα από βαρέλια της επιλογής του. Ήρθε η ώρα λοιπόν να δοκιμάσουμε την πρώτη σειρά whisky του αποστακτηρίου, που είναι εξ ολοκλήρου δημιουργία του Billy Walker, από την απόσταξη έως την παλαίωση.

Η Tasting Day #74 είναι αφιερωμένη στο Meikle Tòir, τη νέα σειρά peated single malt. Προφέρεται “Mee-kuhl Tor” και μεταφράζεται από τα γαελικά ως “μεγάλη αναζήτηση”. Το 2018, το αποστακτήριο GlenAllachie άρχισε να παράγει τυρφώδες απόσταγμα για αρκετές εβδομάδες κάθε χρόνο, ένα όχι τόσο διαδεδομένο στυλ σην περιοχή του Speyside. Παράγονται περίπου 100.000 λίτρα ετησίως για να δημιουργηθούν αυτές οι premium εκδόσεις σε μικρές παρτίδες.

Δοκιμάσαμε:

Meikle Tòir

The Original 50%

The Sherry One 48%

The Chinquapin One 48%

The Turbo 50%

Την παρουσίαση έκαναν οι Πέτρος Χαριζόπουλος και Γιάννης Μηλιώνης.

Η γευσιγνωσία έγινε την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2023 στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών, Λ. Βασιλίσσης Όλγας 2, Ζάππειο


Μετά τη γευσιγνωσία σερβιρίστηκε ένα πιάτο με κεμπάπ, πατάτες και sauce BBQ, το οποίο συνοδέψαμε με Bladnoch Pure Scot Signature Blended Scotch Whisky.


Ευχαριστούμε την εταιρία Trinity Wines για την πολύτιμη βοήθειά της.

photos by Δημήτρης Στενίδης

bottles photos by Γιάννης Μηλιώνης

The Tasters Club Tasting Day 74 Meikle Tòir whisky tasting
The Tasters Club Tasting Day 71 Blanton’s bourbon tasting