Tasting Day #72 • THE BALVENIE JOURNEY

Ήρθε η ώρα να κόψουμε την πίτα μας για τη νέα χρονιά. Άλλη μία παράδοση του The Tasters Club, όπου η Bασιλόpeatα ολοκληρώνει μια γευσιγνωσία whisky και το φλουρί της, δίνει μια φιάλη στον τυχερό για Καλή Χρονιά. Η Tasting Day #72 ήταν αφιερωμένη σε ένα αγαπημένο αποστακτήριο με φανατικούς φίλους και υπέροχες εμφιαλώσεις. To The Balvenie είναι ένα από τα πιο δημοφιλή single malt στον κόσμο, με πωλήσεις που ξεπερνούν τις 4 εκ. φιάλες, ενώ ανήκει στην πολύ μικρή κατηγορία αποστακτηρίων που ακολουθεί το ίδιο όλη τη γραμμή παραγωγής.

Δοκιμάσαμε:

The Balvenie

Doublewood 12 years old 40%

The Sweet Toast of American Oak 12 years old 43%
Stories Whiskies Series

The Edge Of Burnhead Wood 19 years old 48,7%
Stories Whiskies Series

Twenty Five 25 years old 48%
Rare Marriages Series

The Week of Peat 14 years old 48,3%
Stories Whiskies Series

Την παρουσίαση έκανε ο Γιάννης Μηλιώνης.

Η γευσιγνωσία έγινε την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024 στο Explore’s Bar του NJV Athens Plaza Hotel, Βασιλέως Γεωργίου Α’ 2, Πλατεία Συντάγματος


Μετά το τέλος της γευσιγνωσίας και πριν την κοπή της πίτας, γευματίσαμε με χοιρινό πανέ με πάνκο και πατάτες country style με spicy mayo, τα οποίο συνοδέψαμε με Monkey Shoulder.

Την πίτα μας επιμελήθηκε το ζαχαροπλαστείο Maxim.


Ευχαριστούμε την εταιρία ΑΜΒΥΞ για την πολύτιμη βοήθειά της.

photos by Δημήτρης Στενίδης

bottles photos by Γιάννης Μηλιώνης

The Tasters Club Tasting Day 72 The Balvenie whisky tasting
The Tasters Club Tasting Day 71 Blanton’s bourbon tasting