Tasting Day #7 – Japanese Whisky Night

To The Tasters Club ταξίδεψε για πρώτη φορά εκτός Σκωτίας, στην Άπω Ανατολή και τη μυστηριώδη Ιαπωνία, για να ανακαλύψει μαζί με τους συμμετέχοντες μερικά από τα μυστικά του ιαπωνικού whisky, σε ένα Japanese Whisky Night.

Η ιστορία του whisky στην Ιαπωνία ξεκίνησε μόλις το 1923 με τη δημιουργία του πρώτου distillery, ενώ σήμερα θεωρείται ιδιαίτερα δημοφιλές, έχοντας αναπτύξει το δικό του μοναδικό ύφος.

Στην γευσιγνωσία παραβρέθηκε και ένας από τους μεγαλύτερους συλλέκτες ιαπωνικού whisky στην Ευρώπη, μοιράστηκε μαζί μας γνώσεις και εμπειρίες, μας μίλησε για τη συλλογή του και μας έδειξε από κοντά μερικές πολύ σπάνιες εμφιαλώσεις.

Tο πολύ ενδιαφέρον line up συμπλήρωσαν ειδικά επιλεγμένες γεύσεις sushi, που συνδιάστηκαν με τα συγκεκριμένα whiskies.

Δοκιμάσαμε:

1. Yamazaki 10 Years Old

2. Nikka Taketsuru Pure Malt

3. Nikka Taketsuru 17 Years Old

4. Yoichi 10 Years Old

5. Fujikai 10 Years Old

Η γευσιγνωσία έγινε τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 στο V4 Bistrot.

Τη γευσιγνωσία διηύθυνε ο Whiskey Expert Πέτρος Χαριζόπουλος.

 

 

photos by AlexxDecode