Η Tasting Day #61 επιβιβάστηκε στην βικτωριανή ατμομηχανή της, με προορισμό τον σταθμό Dalbeallie, στο Speyside. Βρισκόμαστε στο 1867 και ένα νέο αποστακτήριο ξεκινάει την παραγωγή του, δίπλα στον σιδηρόδρομο στις όχθες του ποταμού Spey. Είναι το Tamdhu “ίσως το πιο αποτελεσματικό και καλοσχεδιασμένο αποστακτήριο της εποχής του”, όπως έγραψε ο Alfred Barnard στο βιβλίο του The Whisky Distilleries of the United Kingdom. Η καινοτομία αποτέλεσε μια διαχρονική κληρονομία για το Tamdhu, είτε αυτή αφορούσε την τεχνολογία ή τα βαρέλια. Σημαντικό συστατικό σε θρυλικά blends όπως το Famous Grouse και το Cutty Sark, ανήκει από το 2010 στην εταιρία Ian MacLeod Distillers. Special guest στο Tamdhu Journey ο Stuart Thompson, Business Development Director, Europe & Latin America της Ian Macleod Distillers.
Δοκιμάσαμε
Tamdhu 12 years old 43%
Tamdhu 18 years old 46,8%
η νέα προσθήκη στις βασικές εκφράσεις του αποστακτηρίου
Tamdhu Batch Strength 006 56,8%
Tamdhu Dalbeallie Dram Batch 4 61%
Ο Stuart ξεκίνησε στον κλάδο του ουίσκι το 1994 στην Morrison Bowmore Distillers, όπου ήταν υπεύθυνος για τις πωλήσεις στην Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Λατινική Αμερική. Μετά από ένα MBA στη Βαρκελώνη επέστρεψε το 2005 στο whisky ως μέλος της εμπορικής ομάδας της Ian Macleod Distillers και υπεύθυνος για τις πωλήσεις σε διάφορες περιοχές όπως η Βόρεια και Ανατολική Ευρώπη, η Ρωσία και η Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (CIS). Τώρα ασχολείται με το εμπορικό κομμάτι στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική για το premium χαρτοφυλάκιο της Ian Macleod.
Η γευσιγνωσία έγινε την Πέμπτη 28 Απριλίου 2022 στο Yoleni’s, Σόλωνος 9, Αθήνα
Την παρουσίαση έκανε ο Γιάννης Μηλιώνης.
Ευχαριστούμε την εταιρία LKC για την πολύτιμη βοήθειά της.
photos by Δημήτρης Στενίδης
bottles photos by Γιάννης Μηλιώνης