Tasting Day #6 – The Scapa Journey

To The Tasters Club “άνοιξε πανιά” και συνεχίσε το ταξίδι του στον κόσμο της γευσιγνωσίας. Στο Tasting Day #6 επισκεφτήκαμε τα νησιά Orkney και γνωρίσαμε το Scapa distillery, το 2ο βορειότερο αποστακτήριο της Σκωτίας.

Με τα μάτια της φαντασίας μας είδαμε εικόνες από Βόρεια Θάλασσα, ωκεανό, ψαρόβαρκες, γλάρους, σαν να είμασταν σε ένα από τα 70 νησιά του αρχιπελάγους. Από το 1885 που ιδρύθηκε το αποστακτήριο, συνεχίζει ακόμα την παραγωγή εξαιρετικού whisky, το οποίο παλαιώνει αποκλειστικά σε βαρέλια bourbon. Η μεγαλύτερη ποσότητα από malt whisky που παράγει χρησιμοποιείται στη δημιουργία blended whiskies και κυρίως στο Ballantine’s. Ο περίφημος συγγραφέας whisky του 19ου αιώνα Alfred Barnard, το είχε χαρακτηρίσει σαν one of the most complete little distilleries in the Kingdom”.

Δοκιμάσαμε:

1. Scapa 12 Years Old

2. Scapa 14 Years Old

3. Scapa 16 Years Old

Η γευσιγνωσία έγινε τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 στο V4 Bistrot.

Τη γευσιγνωσία διηύθυνε ο Whiskey Expert Πέτρος Χαριζόπουλος.

photos by AlexxDecode