14 μήνες μετά την τελευταία Tasting Day με φυσική παρουσία, ήρθε η ώρα να ξαναβρεθούμε έξω. Το πρώτο physical event μετά από τόσο καιρό ήταν το Art of Blends, που επανήλθε με 4 blended malt whiskies, τα γνωστά στο παρελθόν vatted malts ή pure malts. H Tasting Day #52 έγινε στο Green Rose Beer-Restaurant. Είναι η πρώτη από μια σειρά θεματικών γευσιγνωσιών με blended whiskies και λόγω των συνθηκών reunion θα θέλαμε αυτή η βραδιά να κρατήσει λίγο παραπάνω!
Δοκιμάσαμε
Chivas Regal – Ultis 40%
Το 1ο blended malt του Οίκου Chivas. Αποτελείται από 5 single malts ως φόρο τιμής στους 5 Master Blenders από το 1909. Allt-á-Bhainne, Braeval, Longmorn, Strathisla και Tormore.
Compass Box – The Story of the Spaniard 43%
Ένα blend από Highland και Speyside whiskies, όπου το 48% παλαίωσε σε ex-sherry casks και ένα 25% σε ex-Spanish red wine casks. Στα βαρέλια κρασιού παλαιώνει Teaninich.
Douglas Laing – Scallywag The Green Welly Shop 48%
1 από τα 300 μπουκάλια της special αυτής εμφιάλωσης Scallywag για το μαγαζί Green Welly Stop. Αποκλειστικά Speyside blend, που περιέχει Mortlach, Macallan και Glenrothes.
Diageo – Collectivum XXVIIΙ 57,3%
Ένα blend από τα 28 εν ενεργεία single malt αποστακτήρια της Diageo (XXVIII=28) και το πρώτο blended malt στο Special Release lineup . Auchroisk, Benrinnes, Blair Athol, Caol Ila, Cardhu, Clynelish, Cragganmore, Dailuaine, Dalwhinnie, Dufftown, Glendullan, Glen Elgin, Glenkinchie, Glenlossie, Glen Ord, Glen Spey, Inchgower, Knockando, Lagavulin, Linkwood, Mannochmore, Mortlach, Oban, Roseisle, Royal Lochnagar, Strathmill, Talisker and Teaninich.
Μετά το τέλος της γευσιγνωσίας απολαύσαμε ποικιλίες κρεάτων με ένα beer pint για τον καθένα και επιπλέον Copper Dog Speyside Blended Malt Scotch Whisky.
Ευχαριστούμε τις εταιρίες Diageo, Pernod Ricard και The Sky Spirits για την πολύτιμη βοήθειά τους.
Το Green Rose διανύει τον 9ο χρόνο λειτουργίας του. Ξεκίνησε το 2011 και πρόκειται για μια σύγχρονη μπυραρία – εστιατόριο με ιρλανδέζικο ύφος, που φημίζεται για τη φιλοξενία και την εξειδίκευση στο κομμάτι της μπίρας, με 17 κάνουλες από εγχώρια και ξένα ζυθοποιεία και περισσότερες από 80 επιλογές ετικετών. Ο σεφ και η ομάδα του προσφέρουν πεντανόστιμες ποικιλίες κρεατικών αλλά και δημιουργικά πιάτα που ταιριάζουν ιδανικά με κάθε μπίρα ή ένα από τα πολλά ουίσκι που διαθέτει. Όλα αυτά με ρυθμούς classic rock, Blues και Funky soul.
Η γευσιγνωσία έγινε την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021 στο Green Rose Beer-Restaurant.
Τη γευσιγνωσία διηύθυνε ο Γιάννης Μηλιώνης.
photos by Δημήτρης Στενίδης
bottles photos by Γιάννης Μηλιώνης