Tasting Day #48 • Blind Tasting – Home Edition

Μετά τις δύο “τυφλές γευσιγνωσίες” του The Tasters Club, ήρθε η ώρα για μια Home Edition. Το 3ο blind tasting αποτελούνταν από single malt και blended whiskies από διαφορετικές περιοχές ή/και χώρες, αλλά με ένα προσεκτικά κρυμένο μυστικό για την ανακάλυψή τους!

Όπως τονίσαμε και την προηγούμενη φορά, μια τέτοια γευσιγνωσία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, διότι απαλλαγμένοι από προκαταλήψεις και συμπάθειες ή επηρεασμούς από ετικέτες, απολαμβάνουμε τη διαδικασία και διασκεδάζουμε προσπαθώντας να μαντέψουμε σωστά.

Το line up της Tasting Day #48 περιλάμβανε 5 ετικέτες, που βρίσκονται και στην ελληνική αγορά. Το ζητούμενο ήταν όχι μόνο να ανακαλύψουμε το αποστακτήριο κάθε εμφιάλωσης, αλλά να διακεδάσουμε προσπαθώντας.

Δοκιμάσαμε

Benriach 10 years old Curiositas 46%

Longmorn The Distiller’s Choice 40%

Inchmurrin 12 years old 46%

Nikka from the barrel 51,4%

Dalmore 12 years old 40%

Το μυστικό ήταν ότι τα αρχικά των ουίσκι σχηματίζουν τη λέξη BLIND!

Τα whiskies βρίσκονταν μέσα σε μαύρα μπουκαλάκια και στους συμμετέχοντες στάλθηκε επίσης ένα μαύρο ποτήρι γευσιγνωσίας, για μια ολοκληρωμένη εμπειρία blind tasting!

Η γευσιγνωσία έγινε την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021, μέσω της πλατφόρμας zoom.

Την παρουσίαση έκανε ο Γιάννης Μηλιώνης.