An Islay whisky storytelling night
Το Islay είναι ένα από τα πολλά μικρά νησιά της δυτικής ακτής της Σκωτίας, και ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Εβρίδων. Είναι γνωστό και ως “The Queen of the Hebrides”, έχει έκταση 620 τ.χλμ. και πληθυσμό λίγο περισσοτέρους από 3.000 ανθρώπους. Οι βραχώδεις ακτές και οι προστατευμένοι όρμοι πρόσφεραν καταφύγιο σε εκατοντάδες παράνομους αποσταγματοποιούς και λαθρέμπορους whisky από τον 17ο αιώνα, ενώ σήμερα φιλοξενούν 9 ενεργά αποστακτήρια, χαρακτηρίζοντάς το ως “το νησί του whisky”, αφού αποτελεί και αυτόνομα, μία από τις 6 περιοχές παραγωγής του “νερού της ζωής”
Με αφορμή το πρόσφατο ταξίδι του Γιάννη Μηλιώνη στο Islay, για το Islay Whisky Academy, το The Tasters Club διοργάνωσε μια διαφορετική βραδιά από τις συνηθισμένες γευσιγνωσίες. Η Tasting Day #36 ήταν μια βραδιά storytelling, που συνοδεύτηκε από 4 εμφιαλώσεις που φέραμε από το νησί. Εμπειρίες από το ταξίδι, περίεργα, μυστικά, απορίες, σε μια χαλαρή Islay νύχτα.
Δοκιμάσαμε
1. Lagavulin 11 yo 46%
Offerman Edition
2. Lagavulin Islay Jazz Festival 2017 57,6%
Number of bottles: 6000
3. Caol Ila Distillery Exclusive 2018 57,4%
Number of bottles: 6000
4. Port Charlotte RIC: 01 2006 The Distillery Valinch 63,9%
Distilled: 09.10.2006 – Bottled: 28.10.2019 (Hand Filled at the distillery)
Number of bottles: 509
Rioja wine cask
Η βραδιά τελείωσε με πλατό τυριών και αλλαντικών, και 3 φιάλες Ardbeg Uigeadail, συνόδεψαν τις γεύσεις και την παρέα.
Τα αλλαντικά ήταν μια ευγενική προσφορά της εταιρίας Sary, και οι φιάλες Ardbeg Uigeadail χορηγία των εταιριών Diageo Hellas και Moët Hennessy.
Η γευσιγνωσία έγινε το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 στο 42 Barstronomy, στο Angus Hudson Butler’s Lounge.
Τη γευσιγνωσία διηύθυνε ο Γιάννης Μηλιώνης.
photos by Δημήτρης Στενίδης