Tasting Day #32 – Garden of Delight – A Gin Tasting Evening

Ολλανδοί στρατιώτες, κατά τη διάρκεια του Τριακονταετή Πολέμου (1618-1648), συνήθιζαν να πίνουν Jenever, για να αναπτερώσουν το ηθικό τους, πριν προχωρήσουν στη μάχη. Αυτό που οι αντιμαχόμενοι ονόμασαν “ολλανδικό θάρρος”, έδωσε το έναυσμα στους Άγγλους για να μεταφέρουν το “θαρραλέο” τούτο ποτό, πίσω στην πατρίδα τους. Και εδώ αρχίζουν οι ερωτήσεις μας.

Ποιά είναι η σύνδεση του Jenever ή Genever με το Gin και που πήγαν αυτά τα 4 επιπλέον γράμματα; Ποιά είναι η πραγματική σχέση του juniper (άρκευθος) με τις παραδοσιακές θεραπευτικές μεθόδους. Ποιά η διαφορά των βοτάνων από τα βοτανικά, πόσα από όλα αυτά εμπεριέχονται σε ένα Gin και τελικά τι καθιστά ένα τέτοιο απόσταγμα καλύτερο από ένα άλλο;

Η παραγωγή του Gin, θεωρείται σήμερα runaway success και νέες ετικέτες εμφανίζονται καθημερινά. Η ομορφιά του αποστάγματος αρκεύθου, προστατεύεται επαρκώς από τους κανονισμούς. Οι νεωτερισμοί ανοίγουν την κατηγορία, αλλά η ανθοφορία του Gin οριοθετείται γευστικά και τεχνικά. Γι’ αυτούς που “ικανοποιούνται από την τελειότητα”, αλλά θέλουν να μάθουν τρόπους για να την εντοπίζουν, η Tasting Day 32 ήταν αφιερωμένη στο Gin και υποδέχτηκε τους φίλους που ήθελαν να ανακαλύψουν τα μυστικά του.

Δοκιμάσαμε

1. The Botanist 46%

2. Fords Gin 45%

3. Star of Bombay 47,5%

4. Opihr 40%

5. Gin Mare 42,7%

6. Grace Gin 45,7%

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τις εταιρίες (κατά σειρά αρίθμησης των εμφιαλώσεων που δοκιμάσαμε), Β.Σ. Καρούλιας, The Bar Seed,  Άμβυξ, Concepts, Beverage World και LKC, για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Η γευσιγνωσία έγινε την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019 στο AMBER.

Τη γευσιγνωσία διηύθυνε ο gin expert Σπύρος Πατσιαλός.

 

 

photos by AlexxDecode