Το Halloween γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Οκτωβρίου. Προέρχεται από την αρχαία Κέλτικη γιορτή του Samhain, όπου οι άνθρωποι άναβαν φωτιές και φορούσαν διάφορες ενδυμασίες για να απομακρύνουν τα φαντάσματα. Κατά τον 80 αιώνα, ο Πάπας Γρηγόριος ΙΙΙ χαρακτήρισε την 1η Νοεμβρίου ως την ημέρα για να τιμήσει όλους τους αγίους. Σύντομα, η Ημέρα των Αγίων Πάντων ενσωμάτωσε μερικές από τις παραδόσεις του Samhain. Το βράδυ της παραμονής ήταν γνωστό ως All Eve Hallows ή All Ηallows’ Εve, εξού και το Halloween (Hallows’ Evening). Με την πάροδο του χρόνου, το Halloween εξελίχθηκε σε μια μέρα χαρούμενων δραστηριοτήτων όπως το trick-or-treat, το σκάλισμα της κολοκύθας, εορταστικών εκδηλώσεων, και φυσικά μεταμφιέσεις και γλυκά.
Με αφορμή λοιπόν αυτή τη μέρα των πνευμάτων, σκεφτήκαμε να διοργανώσουμε την Tasting Day #27 με τα δικά μας αγαπημένα “πνεύματα”, που όχι μόνο δεν τα απομακρύνουμε αλλά τα καλωσορίζουμε στα ποτήρια μας. Τέσσερα whiskies που τα χαρακτηρίζει το μυστήριο, το απόκοσμο και το φανταστικό και ταιριάζουν απόλυτα στο κλίμα της γιορτής. Τέσσερις συλλεκτικές εμφιαλώσεις με συγκεκριμένο αριθμό μπουκαλιών η καθεμιά, κάποιες από τις οποίες είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν πια. Και για να παραμείνουμε μέσα στο πνεύμα της ημέρας, μετά το τέλος της γευσιγνωσίας σερβιρίστηκαν κολοκυθόσουπα και μηλόπιτα με την συνοδεία Compass Box – The Peat Monster.
Δοκιμάσαμε
1. Tomatin – Cù Bòcan 50%
2006 Vintage Limited Edition
2. The Arran – The Devil’s Punch Bowl 53,4%
Chapter ΙΙΙ
3. Bowmore – The Devil’s Casks 10 years old 56,3%
Small Batch Release II
4. Bruichladdich – Black Art 1992 24 years old 48,4%
Edition 05.1
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την εταιρία Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ για την χορηγία του Bruichladdich – Black Art και την εταιρία SKY SPIRITS για την χορηγία των The Peat Monster.
Η γευσιγνωσία έγινε την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2019 στο COULEUR LOCALE.
Τη γευσιγνωσία διηύθυνε ο whisky expert Πέτρος Χαριζόπουλος.
photos by AlexxDecode