Εισαγωγή στο σκωτσέζικο whisky και γευσιγνωσία
Στο ανακαινισμένο Miele Experience Center έχει ξεκινήσει ένας κύκλος βιωματικών σεμιναρίων με τον τίτλο My Miele Moments! Στόχος τους είναι να μυήσουν τους συμμετέχοντες σε όλα όσα μπορούν να κάνουν την καθημερινότητά μας καλύτερη και να μεταμορφώσουν κάθε απλή στιγμή, σε εμπειρία. Από την ίδρυσή της το 1899, η Miele τηρεί την υπόσχεση «Πάντα καλύτερα» που συνοδεύει την επωνυμία της. Η θεματολογία των My Miele Moments είναι εμπνευσμένη από τον εκπληκτικό κόσμο του κρασιού και των αποσταγμάτων. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο το The Tasters Club παρουσίασε μια ενότητα αφιερωμένη στο “νερό της ζωής” και πιο συγκεκριμένα στο σκωτσέζικο single malt whisky.
Η εκδήλωση χωρίστηκε σε 2 μέρη. Στο πρώτο μάθαμε χρήσιμες πληροφορίες όπως ιστορικά στοιχεία, διαδικασία παραγωγής, τύπους whisky, γεωγραφία του σκωτσέζικου whisky. Με αφετηρία το τελευταίο, περάσαμε στο 2o μέρος, που περιλάμβανε τη γευσιγνωσία. Δοκιμάσαμε 6 πολύ ενδιαφέρουσες ετικέτες από τις 6 περιοχές παραγωγής της Σκωτίας. (Highlands, Speyside, Islay, Islands, Lowlands, Campbeltown). Είδαμε αν ισχύει η θεωρία ότι η κάθε περιοχή έχει δικά της γευστικά χαρακτηριστικά και ταξιδέψαμε στο χρόνο μέσα από τα διαφορετικά έτη παλαίωσης.
Δοκιμάσαμε
1. Auchentoshan 21 years old 43%
(Lowlands)
2. Dalmore 15 years old 40%
(Highlands)
3. Benromach 100-proof 10 years old 57%
(Speyside)
4. Kilkerran 12 years old 46%
(Campbeltown)
5. Ledaig batch 3 18 years old 46,3%
(Islands)
6. Bruichladdich Islay Barley 2010 6 years old 50%
(Islay)
Μετά το τέλος της γευσιγνωσίας σερβιρίστηκε fingerfood, με επιλεγμένες γεύσεις.
Η γευσιγνωσία έγινε την Πέμπτη 22 Μαρτίου στο Miele Experience Center.
Τη γευσιγνωσία διηύθυνε ο Whisky Expert Πέτρος Χαριζόπουλος.
photos by Δημήτρης Στενίδης