MORTLACH SUMMER NIGHT

Η πρώτη μας “φυσική” εκδήλωση μετά το lock down, θέλαμε να είναι μια συνάντηση φιλίας και whisky. Μια ευκαιρία να ξαναβρεθούμε δια ζώσης και να συζητήσουμε για το αγαπημένο μας απόσταγμα, αλλά κυριώς να περάσουμε ένα ευχάριστο καλοκαιρινό βράδυ. Μετά τα online whisky tastings που διοργανώσαμε, μια βραδιά κάτω από τα αστέρια πιστεύουμε ότι ήταν απαραίτητη. Και τι πιο ταιριαστό, από μια νύχτα με Mortlach.

Γεμίσαμε τα ποτήρια μας με Mortlach 12 Years Old – The Wee Witchie και Mortlach 16 Years Old – Distiller’s Dram, ενώ είδαμε πόσο απολαυστικό μπορεί να είναι το Mortlach ως κύριο συστατικό ενός cocktail ή για να είμαστε πιο ακριβής σε 2 cocktails, για την ιδανική Mortlach Summer Night.

Το αποστακτήριο του Mortlach ήταν το πρώτο πιστοποιημένο αποστακτήριο στο Dufftown, στην καρδιά του Speyside και χρονολογείται από το 1823. Χρησιμοποιεί μια μορφή τριπλής απόσταξης χρησιμοποιώντας 6 χάλκινους άμβυκες και το αποτέλεσμα αυτής είναι ένα ποτό, που έχει αποσταχθεί 2,81 φορές!

Το Mortlach απολάμβανε πάντα το σεβασμό των φίλων του whisky. Τη μεγάλη του φήμη την κέρδισε από την ιδιαίτερη γεύση του και τη σπανιότητα των εμφιαλώσεών του, αφού το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής πήγαινε ανέκαθεν στα blends του Johnnie Walker.

Το πρόγραμμα της βραδιάς περιλάμβανε:

Mortlach cocktails

Παρουσίαση της ιστορίας του αποστακτηρίου

Γευστική δοκιμή των 2 εκφράσεων & πληροφορίες

Whisky talk

Mortlach Summer Night course: Ψωμάκι brioche ψητό με κρέμα σελινόριζας, pulled pork και ψητό λάχανο, σερβιρισμένα με γλυκοπατάτες wedges.

Η εκδήλωση έγινε το Σάββατο 20 Ιουνίου 2020 στο Κτήμα Απέραντο Γαλάζιo.

Την παρουσίαση έκαναν η Ηρώ Καλομοίρη, Reserve Brands Ambassador, Diageo Hellas, η όποια επιμελήθηκε και των cocktails και ο Γιάννης Μηλιώνης.

 

Ευχαριστούμε πολύ την εταιρία Diageo Hellas για την πολύτιμη βοήθειά της.

 

photos by AlexxDecode