Όταν η πολυπλοκότητα ενός whisky συναντά την πλούσια γεύση μιας premium κοπής βοδινού, δεν πρόκειται απλώς για ένα γεύμα, αλλά για μια εμπειρία γευστικής ισορροπίας και απόλαυσης. The Tasters Club και Drakoulis Wholesales ένωσαν τις δύο μεγάλες “αγάπες” τους, ουίσκι και κρέας, σε ένα μοναδικό pairing event, αφιερωμένο στους λάτρεις της γεύσης και της αυθεντικής εμπειρίας. Στο Meat the Whisky μάθαμε για τις premium κοπές και γνωρίσαμε από τον Στράτο Δρακούλη την ιστορία των Black Angus & Wagyu, ενώ ο Γιάννης Μηλιώνης μας καθοδήγησε στη γευστική δοκιμή 3 εξαιρετικών ουίσκι, που τα συνδυάσαμε με τις κοπές που ετοιμάζονταν εκείνη την ώρα από το team Drakoulis.

Το pairing περιλάμβανε:
Scottish Black Angus (Ribeye)
με
The Macallan – The Harmony Collection Vibrant Oak
Single Malt 44,2%

American Black Angus (Tomahawk)
με
Kentucky Owl Confiscated
Bourbon Whiskey 48,2%

Japanese Kobe (Picanha)
με
Hibiki Japanese Harmony
Blended Whisky 43%

Ακολούθησε συζήτηση με επιπλέον πλατό τυριών και γλυκό, τα οποία συνόδεψε ο καθένας με το ουίσκι που προτιμούσε.
Το Meat the Whisky δεν θέλαμε να είναι απλώς μια σύζευξη γεύσεων. Θέλαμε να μετέχουμε σε μια συνομιλία πολιτισμών και παραδόσεων, από την ιαπωνική ύπαιθρο μέχρι τα Highlands της Σκωτίας και τις φάρμες των ΗΠΑ. Ήταν μια ευκαιρία να εκτιμήσουμε τη λεπτομέρεια, την τεχνική και την ιστορία πίσω από κάθε ποτήρι και κάθε κοπή. Μια εμπειρία για πολύ περιορισμένες θέσεις σε έναν όμορφο, ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Drakoulis Wholesales, στο Κορωπί.
Η εκδήλωση έγινε το Σάββατο 24 Μαΐου 2025.

Tην παρουσίαση έκαναν ο Στράτος Δρακούλης και ο Γιάννης Μηλιώνης.

Ευχαριστούμε τις εταιρίες Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ, COCA COLA 3E και ΑΜΒΥΞ για την πολύτιμη βοήθειά τους.

