Master of American Whiskey Workshop by Jack Daniel’s

Στα σεμινάρια του Master of American Whiskey by Jack Daniel’s, διοργανώθηκαν από τον Ιουανουάριο έως τον Απρίλιο του 2017. Τα παρακολούθησαν bartenders και επαγγελματίες του χώρου και είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για το αμερικανικό ουίσκι, μέσα από μία πολύ καλά οργανωμένη θεματική ενότητα, που δημιουργήθηκε από το The Tasters Club σε συνεργασία με την Brown Forman, αλλά και με τους κατάλληλους ανθρώπους να μιλήσουν για αυτό. Εισηγητές των workshops οι Πέτρος Χαριζόπουλος και Γιάννης Πετρής. Ξεκινήσαμε με μια αναδρομή στην ιστορία του αμερικάνικου ουίσκι και στη συνέχεια εμβαθύναμε στο κάθε στάδιο της παραγωγής του. Από την πρώτη ύλη των σιτηρών, και την επεξεργασία τους, την απόσταξη, τα βαρέλια και τις ιδιαιτερότητές τους, έως τις εναλλαγές στις αποθήκες κατά την διάρκεια της ωρίμανσης, σύμφωνα με τις κλιματολογικές συνθήκες. Εστιάσαμε στα μυστικά του charcoal mellowing, που καθιστά το Jack Daniel’s μοναδικό στο είδος του. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν όλοι οι συμμετέχοντες και στην γνωριμία με το Woodford Reserve. Τέλος, αναπτύξαμε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για τους bartenders στο Cocktail & Mixologist session. Πως συμπεριφέρεται η κάθε ετικέτα σε ένα Old Fashioned cocktail και η σωστή επιλογή της, αναλόγως του τι θέλει ο επαγγελματίας και ο καταναλωτής.

Συνοπτικά το workshop περιελάμβανε:

  • Μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του Αμερικάνικου ουίσκι
  • Tα μυστικά του charcoal mellowing
  • Γευσιγνωσία Jack Daniel’s Old Νο7, Jack Daniel’s Honey, Gentleman Jack & Daniel’s Single Barrel
  • Αμερικάνικη κουζίνα και συνοδευτικά classic cocktails
  • Γνωριμία με το Woodford Reserve
  • Cocktail & Mixologist session: The Old Fashioned case

Συνολικά επισκεφτήκαμε 4 πόλεις, διοργανώσαμε 5 workshops και πήραν μέρος 230 επαγγελματίες. Σε όλους δώθηκαν αναμνηστικά δώρα Jack Daniel’s και ειδικά σχεδιασμένα και μπρανταρισμένα για τα συγκεκριμένα σεμινάρια, whiskey tasting notes. Τέσσερις μεγάλοι τυχεροί κέρδισαν από ένα ταξίδι στο Berlin Bar Convent (3 ημέρες εισιτήρια/διαμονή/γεύμα και είσοδο στο φεστιβάλ), ενώ άλλοι οκτώ κέρδισαν από μια συλλεκτική φιάλη Jack Daniel’s για τα 150 έτη του αποστακτηρίου ή από ένα Jack Daniel’s backpack με αναμνηστικά δώρα.

Το Master of the American Whiskey και με τον τρόπο που διοργανώθηκε από το The Tasters Club και την Brown Forman, σε συνδιασμό με την εμπειρία, τις γνώσεις και τη μεταδοτικότητα των εισηγητών Γιάννη Πετρή και Πέτρου Χαριζόπουλου, απέδειξε ότι αν ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο το προσεγγίσουμε δίνοντας έμφαση στο περιεχόμενο του μπουκαλιού και ανακαλύψουμε μαζί με τους συμμετέχοντες την διαδρομή του, την ιστορία και τους ανθρώπους που εμφύτευσαν το όραμά τους σε αυτό, μπορούμε να μετατρέψουμε ένα workshop σε βιωματική εμπειρία. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, οι επαγγελματίες απέκτησαν καλύτερη και πιο ισχυρή γνώμη για τα brands, θα μπορέσουν να ενημερώσουν αλλά και να πείσουν με ουσιαστικά επιχειρήματα καταναλωτές ή άλλους επαγγελματίες του χώρου και ίσως να νοιώσουν οι ίδιοι σαν “μικροί” brand ambassadors.