ELUSIVE EXPRESSIONS Whisky Weekend • Costa Navarino

ELUSIVE EXPRESSIONS Whisky Weekend

26-28 Μαΐου 2023

Η μοναδική και σπάνιας ομορφιάς Μεσσηνιακή φύση, συνάντησε τη μοναδική και σπάνια συλλογή whiskies, Special Releases 2022 “Elusive Expressions, σε ένα ξεχωριστό και «συλλεκτικό» Σαββατοκύριακο για τους λάτρεις του ουίσκι και όχι μόνο, στο The Westin Resort, Costa Navarino

Τα MALT SPECIAL RELEASES είναι μια ετήσια συλλογή περιορισμένης έκδοσης που περιλαμβάνει περιζήτητα, συλλεκτικά σκωτσέζικα και cask strength ουίσκι.

Τα SPECIAL RELEASES της Diageo είναι μια πολυαναμενόμενη συλλογή για τους φίλους του ουίσκι, γιατί αναδεικνύει το εύρος και το βάθος εξαιρετικών αποθεμάτων ουίσκι από θρυλικά αποστακτήρια. Η έκδοση “Elusive Expressions” αποτελεί το πιο πρόσφατο κεφάλαιο στην συλλεκτική σειρά των Special Releases, και αναπαριστά μυθικά πλάσματα μέσα από εντυπωσιακά έργα τέχνης και ιστορίες.

Για την δημιουργία αυτών των μοναδικών σχεδίων, ο διάσημος digital illustrator, Ken Taylor, με το χαρακτηριστικό του στυλ, συνεργάστηκε με τον συνάδελφό του, Kevin Tong. Συνδυάζοντας την αστείρευτη φαντασία τους και την τέχνη του digital visualization, μαζί δημιούργησαν μοναδικές εικαστικές απεικονίσεις με τους κεντρικούς χαρακτήρες που εμφανίζονται σε αυτή τη συλλεκτική σειρά. Η cask strength συλλογή των Elusive Expressions αποτελείται από τα σπανιότερα σκωτσέζικα αποθέματα whisky που ανήκουν στην Diageo, υπερβαίνοντας τα όρια της γεύσης και αποκαλύπτοντας σπάνιους αρωματικούς θησαυρούς σε περιορισμένο αριθμό φιαλών.

Όσον αφορά τη δημιουργία γεύσεων και blends, ο Master Blender Dr. Craig Wilson έχει το πλεονέκτημα να επιλέγει από περισσότερα των 10 εκατομμυρίων βαρελιών στο παγκοσμίου φήμης χαρτοφυλάκιο της Diageo. Για να το κατανοήσουμε καλύτερα, εάν τοποθετούσαμε τα βαρέλια δίπλα-δίπλα, θα σχημάτιζαν μια γραμμή μήκους τουλάχιστον 6.000 χλμ, η οποία θα εκτεινόταν από την Αγγλία μέχρι την Ινδία.

 

ELUSIVE EXPRESSIONS Whisky Tasting Experience

Το ELUSIVE EXPRESSIONS Whisky Weekend υποδέχθηκε τον κόσμο την Παρασκευή το βράδυ στο Anax Lounge του The Romanos, με το “Made by the Sea”  Welcome Cocktail Party, όπου καλωσορίσαμε τους συμμετέχοντες με whisky cocktails και drams με Talisker 10 ετών. H βραδιά της γευσιγνωσίας ELUSIVE EXPRESSIONS Whisky Tasting experience πραγματοποιήθηκε στο Hills Clubhouse, περιλάμβανε τα 8 συλλεκτικά single malt cask strength whiskies και πολλές εκπλήξεις, ενώ μετά το τέλος της απολαύσαμε ένα μπουφέ εμπνευσμένο από τα χρώματα και τα πλάσματα της σειράς Elusive Expressions. Η νύχτα συνεχίστηκε με επιπλέον whisky στα ποτήρια μας και για όποιον επιθυμούσε, υπήρχε ειδικά διαμορφωμένος χώρος για το καθιερωμένο μας Cigar.

Η εμπειρία στο The Westin Resort, Costa Navarino

Κατά τη διαμονή τους στο The Westin Resort Costa Navarino οι συμμετέχοντες απόλαυσαν τη μεσσηνιακή φύση, μπόρεσαν να επιλέξουν από μια μεγάλη γκάμα σπορ και δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων το πρώτο στην Ευρώπη Mouratoglou Tennis Center και 4 signature γήπεδα γκολφ, αναζωογονήθηκαν στο Anazoe Spa με βραβευμένες θεραπείες και περιποιήσεις, τονώθηκαν στο πλήρως εξοπλισμένο Health Club, ή απλά θα χαλάρωσαν στα lounges και τις πισίνες του ξενοδοχείου.


Το πρόγραμμα των δύο ημερών περιλάμβανε:

1. Το “Made by the Sea” Welcome Cocktail Party την Παρασκευή 26/5 το βράδυ,
2. Το ELUSIVE EXPRESSIONS Whisky Tasting experience το Σάββατο 27/5 το βράδυ,
3. ΤοElusive Flavours Late Buffet εμπνευσμένο από τα χρώματα και τα πλάσματα της σειράς “Elusive Expressions” και extra whisky στα ποτήρια μας,
4. 20% έκπτωση σε θεραπείες και περιποιήσεις στο Anazoe Spa,
5. 20% έκπτωση στο Mouratoglou Tennis Center για ενοικίαση γηπέδων και μαθήματα.


Δοκιμάσαμε

1.  CAMERON BRIDGE 26 ετών
The Knight’s Golden Triumph

2. CARDHU 16 ετών
The Hidden Paradise of Black Rock

3. THE SINGLETON of GLEN ORD 15 ετών
The Enchantress of the Ruby Solstice

4. CLYNELISH 12 ετών
The Wild Cats Golden Gaze

5. MORTLACH
The Lure of the Blood Moon

6. OBAN 10 ετών
The Celestial Blaze

7. TALISKER 11 ετών
The Lustrous Creature of the Depth

8. LAGAVULIN 12 ετών
The Flames of the Phoenix

Στο “Made by the Sea Cocktail απολαύσαμε το Talisker 10 ετών

Neat και

στα cocktails Sea SourSalty Sea Dog & Sea Groni

Η γευσιγνωσία έγινε το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 στο Navarino Hills Clubhouse.

Τη γευσιγνωσία διηύθυνε ο Γιάννης Μηλιώνης.

photos by Γιάννης Χρυσοβιτσιώτης
bottles photos by Γιάννης Μηλιώνης

Ευχαριστούμε την εταιρία Diageo Hellas για την σημαντική αρωγή της στην εκδήλωση. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Cava Canava για την βοήθειά της.