Το The Tasters Club προσκάλεσε τα μέλη του The Tasters Reward Club και του Nannie Dee Women’s Club να παρακολουθήσουν ένα μοναδικό masterclass Diplomático Rum με τον Maestro Ronero Nelson Hernández. O πολύ αγαπητός στην ελληνική αγορά Nelson Hernández, βρέθηκε για λίγες ημέρες στη χώρα μας και με τη βοήθεια της Concepts είχαμε τη χαρά να ακούσουμε από τον πλέον ειδικό για την κουλτούρα, το στυλ και την ποιότητα πίσω από τις διαδικασίες παραγωγής του Diplomático. Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία, υπό την καθοδήγηση του ίδιου του Master Blender, να δοκιμάσουμε τις εκφράσεις του Diplomático Rum και 25 τυχεροί και τυχερές κληρώθηκαν να πάρουν μέρος.
Δοκιμάσαμε:
Diplomático Rum
Planas 47%
Mantuano 40%
Reserva Exclusiva 40%
Selección de Familia 43%
Single Vintage 2008 43%
Ο Nelson Hernández έχει περάσει τις τελευταίες τρεις δεκαετίες εργαζόμενος στη βιομηχανία οινοπνευματωδών ποτών. Γεννημένος στη Βενεζουέλα, σπούδασε στο Πολυτεχνείο του Barquisimeto και αποφοίτησε ως Μηχανολόγος Μηχανικός το 1979. Δούλεψε αρχικά στη LAGOVEN, τη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Βενεζουέλας και στη συνέχεια στην Licorerías Unidas S.A. (LUSA), που τώρα είναι γνωστή ως Destilerías Unidas S.A (DUSA), τη μητρική εταιρεία του Rum Diplomático. Όταν ο Nelson εντάχθηκε στη LUSA, η Seagram’s International κατείχε την εταιρεία και ήταν ένας από τους μεγαλύτερους διανομείς αλκοόλ στον κόσμο.
Ως Διευθυντής Συντήρησης και Έργων στη LUSA από το 1986 έως το 1990, βελτίωσε διάφορες διαδικασίες για να αυξήσει την παραγωγική ικανότητα. Ερεύνησε όλους τους τομείς παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων της απόσταξης, της πλήρωσης βαρελιών, της παλαίωσης, των μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων και των βιομηχανικών υπηρεσιών όπως ατμός, ηλεκτρισμός και επεξεργασία νερού. Συνεργάστηκε επίσης με τον Maestro Ronero Tito Cordero, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν υπεύθυνος για τον τομέα παραγωγής.
Ο Nelson προήχθη στη συνέχεια σε Διευθυντή Συσκευασίας και Εμφιάλωσης, επιβλέποντας τελικά τη διανομή και τη μεταφορά από το 1996 έως το 2002. Εκτός από αυτόν τον ρόλο συμμετείχε στην επιτροπή που ήταν υπεύθυνη για την ανάπτυξη νέων προϊόντων. Το 2002, κατά τα πρώτα χρόνια της DUSA, ο Nelson εδραίωσε τον ρόλο του στον τομέα παραγωγής, εστιάζοντας στην εμφιάλωση, την επεξεργασία και τις διαδικασίες μηχανικής και γεωργίας. Σε αυτόν τον νέο ρόλο συνέχισε να βελτιώνει την αποδοτικότητα του αποστακτηρίου αναπτύσσοντας έργα που αποσκοπούσαν στην αύξηση της παραγωγικής ικανότητας του αποστακτηρίου, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις πτυχές της διαδικασίας παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων της ζύμωσης, της απόσταξης, της επεξεργασίας αποβλήτων και των αποθεμάτων.
Μετά το 2008, ο Nelson άρχισε να προχωρά γρήγορα σε διάφορους ηγετικούς ρόλους στη DUSA, συμπεριλαμβανομένων: Διευθυντής Παραγωγής και Μηχανικής από το 2008 έως το 2010, Διευθυντής Σχεδιασμού Ζήτησης και Παραγωγής από το 2010 έως το 2012, Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού από το 2012 έως το 2014 και Διευθυντής Στρατηγικών Έργων από το 2015 έως το 2016, όπου εργάστηκε απευθείας με το Διοικητικό Συμβούλιο για να υποστηρίξει την αύξηση των εξαγωγικών πωλήσεων.
Τέλος, το 2017 ο Nelson εντάχθηκε στον Tito Cordero ως Maestro Ronero για το Rum Diplomático, αναγνωρίζοντας την υπομονή, το πάθος, την αφοσίωση και πάνω απ’ όλα τον βαθύ σεβασμό για την παράδοση που απαιτείται για να είναι πραγματικά ένας μεγάλος Maestro Ronero. Ο Nelson είναι περήφανος που είναι μέρος μιας ομάδας της οποίας η αφοσίωση και η προσπάθεια παράγουν ένα από τα καλύτερα ρούμια στον κόσμο.
Το masterclass έγινε την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών.
Ευχαριστούμε την εταιρία Concepts για την πολύτιμη βοήθειά της.
photos by Δημήτρης Στενίδης
bottles photos by Γιάννης Μηλιώνης





























































