CHRISTMAS DINNER MADE BY THE SEA with TALISKER

Kάθε Δεκέμβριο το The Tasters Club διοργανώνει μια εορταστική Tasting Day. Μια βραδιά με χριστουγεννιάτικη διάθεση και whisky. Έτσι και φέτος διοργανώσαμε ένα χριστουγεννιάτικο δείπνο, γεμάτο καπνό και θάλασσα. Ένα Head To The Tail Menu, όπου το κάθε πιάτο συνοδεύτηκε από μια διαφορετική εμφιάλωση Talisker. Η φιλοσοφία Head To The Tail, προσφέρει μια διαφορετική γαστρονομική προσέγγιση για το φρέσκο ψάρι. Είναι ένας τρόπος να τιμήσουμε το εξαιρετικό ακατέργαστο συστατικό, να το αντιμετωπίσουμε με σεβασμό και μεράκι και να το μετατρέψουμε σε μια ιστορία πολλών απολαυστικών κεφαλαίων.

Το Head To The Tail, διαιρεί το ψάρι, και παρουσιάζει το κάθε μέρος του με διαφορετική συνταγή, σαν μία θεατρική παράσταση που λαμβάνει χώρα στο τραπέζι των συνδαιτυμόνων. Όλη αυτή η διαδικασία απαιτεί υψηλού επιπέδου τεχνική και δεξιοτεχνία στο φιλετάρισμα και στη διαχείριση μιας πολύ ευαίσθητης πρώτης ύλης όπως είναι το ψάρι, στοιχεία τα οποία διαθέτει στο έπακρο η ομάδα της κουζίνας του Blue Fish και ο σεφ Γιώργος Οικονομίδης. Κάθε κοπή συνδιάστηκε με ένα διαφορετικό Talisker. Οι θαλασσινές και καπνιστές νότες των Talisker ταιριάζουν απόλυτα με τα πιάτα του Head To The Tail, αλλά και το εορταστικό κλίμα, μεταφέροντάς μας από τον κόλπο της Βουλιαγμένης στις απόκρημνες ακτές και τις άγριες καταιγίδες του Isle of Skye. Ένα ουίσκι που αγαπάμε γιατί είναι άγριο αλλά και εκλεπτυσμένο μαζί.

MENU

Welcome Talisker Cocktail

Πιάτο 1
με Talisker Skye 45,8%

Μαγιάτικο | Sashimi grade Sakū
ελαφρά καψαλισμένο φιλέτο μαγιάτικο, aquachile, yuzu koshō

Κρίταμο – Τοματίνι
τοματίνια Κρήτης, Παριανό κρίταμο, ξυνομυζήθρα, παξιμάδι

Πιάτο 2
με Talisker Storm 45,8%

Μυλοκόπι | Kama-Toro
φτερούγα μυλοκόπι, μανιτάρια nameko τουρσί, μαγιονέζα με harissa και αβοκάντο

Πιάτο 3
με Talisker 15 yo Special Releases 2019 57,3%

Βλάχος | Noten
κολάρο βλάχου, πιλάφι, ζωμός παλαμίδας, κατίκι Δομοκού και γραβιέρα Κρήτης

Πιάτο 4
με Talisker 18 yo 45,8%

Μυλοκόπι | Sekami 
φιλέτο μυλοκόπι, φρικασέ μαρούλι και σπανάκι αυγολέμονο

Πιάτο 5
με Talisker 25 yo 45,8%

Σφυρίδα | Seshimo
ψητή ουρά σφυρίδας στη robata με σελινόριζα και χόρτα

Επιδόρπιο

μπαβαρουάζ μελιού με γιαούρτι, μανιτάρια shiitake, γλυκό του κουταλιού και μπισκότο θυμάρι

ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ…
ένας τυχερός από τους συμμετέχοντες στο Talisker Christmas Dinner, κέρδισε το whisky των εορτών, ένα Talisker 10 ετών, ενώ όλοι πήραν αναμνηστικό δώρο, το υπέροχο γυροσκοπικό ποτήρι Talisker.

Η γευσιγνωσία έγινε την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021 στο Blue Fish, Λ. Ποσειδώνος 4, Βουλιαγμένη


Ευχαριστούμε την εταιρία Diageo για την πολύτιμη βοήθειά της.

 

photos by Δημήτρης Στενίδης
bottles photos by Γιάννης Μηλιώνης