Πέμπτη 3 Μαρτίου
Το Aberlour μεταφράζεται από τα γαελικά ως “το στόμα του αφρισμένου ρυακίου” και πιθανώς αναφέρεται στην πηγή του Αγίου Drostan, που απεικονίζεται και στο λογότυπο. Ο Άγιος ήταν μαθητής του πολύ σημαντικού για τη Σκωτία Άγιου Columba, γνωστού ως “Ο Φωτιστής της Σκωτίας” και γύρω στο 660 μ.Χ. βάφτιζε άγριους Highlanders σε αυτά τα νερά. Αυτά τα “άγια” νερά ήταν και τα πρώτα που χρησιμοποίησε το αποστακτήριο για να λειτουργήσει.
Το νερό που χρησιμοποιεί σήμερα προέρχεται από το βουνό Ben Rinnes. Τα ουίσκι του αποστακτηρίου ωριμάζουν συνήθως για τουλάχιστον 12 χρόνια σε προσεκτικά διαλεγμένα βαρέλια Oloroso Sherry καθώς και σε βαρέλια Αμερικάνικης δρυός. Αυτή η παλαίωση σε διαφορετικά βαρέλια, συνδυάζει διακριτικά τα χαρακτηριστικά και των δύο για να δημιουργήσει μια πραγματικά πλούσια και πολύπλοκη σειρά single malt. Εκτός από την απόλαυση που προσφέρει ένα dram Aberlour, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όταν το συνοδεύουμε με φαγητό και γι’ αυτό στο ABERLOUR Whisky Dinner θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε 4 εμφιαλώσεις μαζί με ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού.