Top
 

TASTING DAY #60 • DEL MAGUEY JOURNEY

The Tasters Club Tasting Day 60 Del Maguey Single Village Mezcal tasting

Τετάρτη 6 Απριλίου

To 1970 o διεθνούς φήμης εικαστικός καλλιτέχνης Ron Cooper ταξίδεψε από το Los Angeles στο Μεξικό, για να βρει απάντηση στο ερώτημα “υπάρχει ο Παναμερικανικός Αυτοκινητόδρομος;”  Στην πόλη της Oaxaca ανακάλυψε όμως τη μαγεία του μεσκάλ και αποφάσισε να το συστήσει στις ΗΠΑ και τον κόσμο. Το 1995 ίδρυσε την εταιρία Del Maguey, αφού τα προηγούμενα χρόνια αναζητούσε στα χωριά τους τεχνίτες παραγωγούς. Είχε σκοπό να προστατέψει και να συντηρήσει τις αρχαίες μεθόδους παραγωγής, που είχαν περάσει από γενιά σε γενιά για εκατοντάδες χρόνια. Ο μοναδικός αυτός πολιτισμικός δεσμός με τους γηγενείς παραγωγούς της Oaxaca και της Puebla, συνδυασμένος με τα διαφορετικά μικροκλίματα και το terroir του Μεξικού, δίνουν στην κάθε έκφραση Del Maguey ένα μοναδικό, πολύπλοκο χαρακτήρα, που εξυμνεί την τέχνη της οικογενειακής παραγωγής. 

Maguey είναι η ονομασία της αγαύης στον Μεξικό, το φυτό που οι ποικιλίες του αποτελούν την πρώτη ύλη για το μεσκάλ. Σύμφωνα με τη μυθολογία, η πρώτη αγαύη φύτρωσε από το θαμμένο σώμα της Mayahuel, της θεάς της γονιμότητας. Στους παραδοσιακούς τρόπους παραγωγής περιλαμβάνονται το ψήσιμο σε φούρνους-λάκκους μέσα στο χώμα, η σύνθλιψη με μυλόπετρα κινούμενη με τη βοήθεια ζώου και η απόσταξη σε μικρούς χάλκινους άμβυκες ή παραδοσιακούς πήλινους αποστακτήρες. Στην Tasting Day #60 θα μάθουμε περισσότερα για το μεσκάλ μέσα από 4 εμφιαλώσεις Del Maguey Single Village Mezcal.

Θα δοκιμάσουμε

Del Maguey Single Village Mezcal

Chichicapa 48%
Χειροποίητο μεσκάλ από το χωριό San Baltazar Chichicapa, σε 1540 μ. υψόμετρο.
Φυσικά ζυμωμένο και διπλή απόσταξη σε χάλκινους αποστακτήρες, θερμαινόμενους με ξύλα.
Ενδεικτική τιμή €90.

The Tasters Club Tasting Day 60 Del Maguey Single Village Mezcal tasting espadin

είδος αγαύης Espadín και ηλικία 7-8 χρόνια
γευστικό προφίλ: κιτρικό, βοτανικό, γλυκό

Las Milpas 46%
Χειροποίητο μεσκάλ από το απομακρυσμένο χωριό Las Milpas, φωλιασμένο ανάμεσα σε χωράφια με καλαμπόκι και θέα σε βοσκοτόπια.
Φυσικά ζυμωμένο και διπλή απόσταξη σε χάλκινους αποστακτήρες, θερμαινόμενους με ξύλα.
Ενδεικτική τιμή €95.

The Tasters Club Tasting Day 60 Del Maguey Single Village Mezcal tasting espadin

είδος αγαύης Espadín και ηλικία 8-10 χρόνια
γευστικό προφίλ: κιτρικό, βοτανικό, γλυκό

Wild Tepextate 45%
Χειροποίητο μεσκάλ από μια τροπική πλαγιά στα 1700 μ., που περιβάλλεται από οπωροφόρα δέντρα και τριανταφυλλιές στο χωριό Santa Maria Albarradas.
Φυσικά ζυμωμένο και διπλή απόσταξη σε χάλκινους αποστακτήρες, θερμαινόμενους με ξύλα.
Ενδεικτική τιμή €140.

The Tasters Club Tasting Day 60 Del Maguey Single Village Mezcal tasting tepextate

είδος αγαύης Tepextate και ηλικία 18-25 χρόνια
γευστικό προφίλ: γαιώδες, βοτανικό

Tobalá 48%
Χειροποίητο μεσκάλ από μια τροπική πλαγιά στα 1700 μ, που περιβάλλεται από οπωροφόρα δέντρα και τριανταφυλλιές στο χωριό Santa Maria Albarradas.
Φυσικά ζυμωμένο και διπλή απόσταξη σε χάλκινους αποστακτήρες, θερμαινόμενους με ξύλα.
Ενδεικτική τιμή €145.

The Tasters Club Tasting Day 60 Del Maguey Single Village Mezcal tasting tobala

είδος αγαύης Tobalá και ηλικία 12-15 χρόνια
γευστικό προφίλ: ανθικό, ελαφρύ, γλυκό

Cocktail

Smokey Margarita

με Vida 42%
Χειροποίητο μεσκάλ δίπλα από την τροπική κοίτη του χωριού San Luis Del Rio όπου ρέει ο ποταμός Red Ant.
Είδος αγαύης Espadín και ηλικία 6-8 χρόνια.
Φυσικά ζυμωμένο και διπλή απόσταξη σε χάλκινους αποστακτήρες, θερμαινόμενους με ξύλα.
Ενδεικτική τιμή €49.

Μετά τη γευσιγνωσία θα απολαύσουμε λατινοαμερικανικές γεύσεις, σε συνδυασμό με mezcal Del Maguey ή το cocktail της βραδιάς.

CAUSAS CON COCHINITA PIBIL
Τραγανές μπουκιές πατάτας, χοιρινό pibil με εσπεριδοειδή και achiote, flakes παρμεζάνας

BUŇUELOS DE BACALAO
Λουκουμάδες μπακαλιάρου, salsa criolla με πορτοκάλι, λακτονέζα με μέλι και μουστάρδα

BEEF CHIMICHANGA
Σιγομαγειρεμένο black angus μοσχάρι, pico de gallo, μαγιονέζα chipotle

CHICKEN BIRRIA BAO BUNS
Κοτόπουλο birria, τραγανά λαχανικά και πίκλες

BAO KING OYSTER AL PASTOR
Μανιτάρια king oyster al pastor, ψητός ανανάς, καρότο και μαγιονέζα lime

CHURROS
Μεξικάνικοι λουκουμάδες με dip σοκολάτας

Την παρουσίαση θα κάνει ο Σπύρος Πανόπουλος, Brand Ambassador της Del Maguey στην Ελλάδα.

The Tasters Club Tasting Day 60 Del Maguey Single Village Mezcal tasting
The Tasters Club Tasting Day 60 Del Maguey Single Village Mezcal tasting
The Tasters Club Tasting Day 60 Del Maguey Single Village Mezcal tasting
The Tasters Club Tasting Day 60 Del Maguey Single Village Mezcal tasting
The Tasters Club Tasting Day 60 Del Maguey Single Village Mezcal tasting
The Tasters Club Tasting Day 60 Del Maguey Single Village Mezcal tasting

Ευχαριστούμε την εταιρία Pernod Ricard Hellas για την πολύτιμη βοήθειά της.


ΜΕΤΡΑ COVID
Σύμφωνα με τα νέα μέτρα για τους χώρους εστίασης, για να πάρετε μέρος στην εκδήλωση θα πρέπει να είστε εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση). Έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης και έλεγχος ταυτοπροσωπίας θα γίνεται στην είσοδο με την εφαρμογή covid free app.

The Tasters Club Tasting Day 60 Del Maguey Single Village Mezcal tasting

Το event θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Απριλίου στο CHE, Καραΐσκου 151, 185 35 Πειραιάς (Πλατεία Τερψιθέας, έναντι Οίκου Ναύτου)

ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 8.00 μμ | ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 8.30 μμ

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: €35 (ανά άτομο, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ : SOLD OUT


Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας, θα πρέπει να έχετε κάνει την κατάθεση εντός 1 ημέρας στους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς (αναγράφοντας στη μεταφορά το όνομά σας) ή στο PayPal.

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

ΕΘΝΙΚΗ: GR4401100950000009561360448

ALPHA: GR4001402190219002101027528

ΠΕΙΡΑIΩΣ: GR6501717300006730141904582

EUROBANK: GR9502602860000160200338014

(Δικαιούχος λογαριασμών Ιωάννης Μηλιώνης)

ή

PayPal


The Tasters Club Tasting Day 60 Del Maguey Single Village Mezcal tasting Mayahuel