SOLD OUT – ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
Κυριακή 18 Απριλίου
Αν μπορούμε να δώσουμε έναν ορισμό για το ουίσκι θα λέγαμε ότι ένα αλεσμένο σιτηρό, μετατρέπεται μετά από ζύμωση σε μπίρα, την οποία αποστάζουμε και το αλκοολούχο ποτό που παράγεται, παλαιώνει σε ξύλινα βαρέλια, για να πάρουμε το τελικό προϊόν. Αυτή η κοινή πορεία τους μέχρι ενός σημείου και οι κοινές πρώτες ύλες, τους προσδίδει μια συγγένεια. Σε αρκετές περιπτώσεις τα δύο ποτά αποτελούν ένα ιδανικό pairing, όπως το θρυλικό “The Boilermaker” (σαν το δικό μας “Υποβρύχιο”), που στα τέλη του 19ου αιώνα το εμπνεύστηκαν βιομηχανικοί εργάτες για να ξεδιψούν δυνατά μετά από μια σκληρή μέρα δουλειάς σε μηχανουργεία ατμομηχανών.
Τα ξύλινα βαρέλια αποτελούν άλλο ένα κοινό σημείο, αφού για αιώνες και η μπίρα ζυμώνονταν και αποθηκεύονταν σε αυτά, μέχρι να αντικατασταθούν από το ατσάλι και το αλουμίνιο. Την τελευταία δεκαετία όμως πολλοί ζυθοποιοί επανέφεραν τα δρύινα βαρέλια, κυρίως από ουίσκι στη διαδικασία παραγωγής, όχι ως αποθηκευτικούς χώρους, αλλά ως ένα τρόπο να κάνουν τη μπίρα τους πιο πολύπλοκη. Οι barrel aged μπίρες ενέπνευσαν και την απέναντι μεριά όμως, ώστε οι παραγωγοί ουίσκι να πειραματιστούν με εμφιαλώσεις που έχουν περάσει για ένα finish από τέτοια βαρέλια. Στην Tasting Day #50 θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε 6 τέτοια whiskies συνοδευόμενα από 3 μουκάλια με αντίστοιχες μπίρες αυτών των finish.
Θα δοκιμάσουμε
Ale Cask Finish
Grant’s Cask Editions – Ale Cask Finish 40%
Teeling Whiskey – Amber Ale Cask 46%
μαζί με Septem FRIday’s Pale Ale
IPA Cask Finish
Jameson Caskmates – IPA Edition 40%
Glenfiddich IPA Experiment 43%
μαζί με Septem 8η μέρα India Pale Ale
Stout Cask Finish
Jameson Caskmates – Stout Edition 40%
Teeling Whiskey – Stout Cask 46%
μαζί με Septem Kleos Imperial Stout
Τα μπουκάλια θα έρθουν σε σας μέσα σε συλλεκτική The Tasters Club yuta bag, για να έχετε τη σωστή τσάντα για τα ψώνια σας από τις κάβες!
Στην παρουσίαση ο Κυριάκος Πιερράκος και ο Γιάννης Μηλιώνης. Μαζί μας καλεσμένοι από όλες τις εταιρίες, για να συζητήσουμε μαζί τους το ενδιαφέρον project, beer cask finish.
Key Speakers
Σοφοκλής Παναγιώτου – Συνιδιοκτήτης Septem Μicrobrewery
Daniel Dyer – Grant’s Global Brand Ambassador
Struan Grant Ralph – Glenfiddich Global Brand Ambassador
Chris Hayes – Teeling European Brand Ambassador
Στέλιος Λαγουδάκης – Brand Ambassador Pernod Ricard Hellas για το Jameson
Αλέξανδρος Σουρμπάτης – Whisky portfolio brand ambassador της εταιρίας ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ
Special Guest
Γιάννης Καρακάσης – Master of Wine
Ευχαριστούμε τις εταιρίες Pernod Ricard Hellas, ΑΜΒΥΞ, ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ, ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ και Septem για την πολύτιμη βοήθειά τους.
Η διαδικασία συμμετοχής είναι η ίδια με κάθε Tasting Day, με τη διαφορά ότι θα πρέπει να δηλώσετε διεύθυνση αποστολής για να σας στείλουμε τα samples.
Τα βήματα που ακολουθούμε είναι τα εξής:
1. Δήλωση στοιχείων στη φόρμα συμμετοχής για την Tasting Day #50
2. Πληρωμή με τραπεζική κατάθεση ή PayPal
(Λόγω της ιδιαιτερότητας του event και των περιορισμένων θέσεων, η εξόφληση πρέπει να γίνει άμεσα)
3. Αποστολή των samples στην διεύθυνση παράδοσης.
4. Αποστολή με email του meeting link.