Top
 

Tasting Day #50 • Whisk(e)y & Beer – A Love Affair

The Tasters Club Tasting Day 50 Whiskey and Beer

SOLD OUT – ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Κυριακή 18 Απριλίου

Αν μπορούμε να δώσουμε έναν ορισμό για το ουίσκι θα λέγαμε ότι ένα αλεσμένο σιτηρό, μετατρέπεται μετά από ζύμωση σε μπίρα, την οποία αποστάζουμε και το αλκοολούχο ποτό που παράγεται, παλαιώνει σε ξύλινα βαρέλια, για να πάρουμε το τελικό προϊόν. Αυτή η κοινή πορεία τους μέχρι ενός σημείου και οι κοινές πρώτες ύλες, τους προσδίδει μια συγγένεια. Σε αρκετές περιπτώσεις τα δύο ποτά αποτελούν ένα ιδανικό pairing, όπως το θρυλικό “The Boilermaker” (σαν το δικό μας “Υποβρύχιο”), που στα τέλη του 19ου αιώνα το εμπνεύστηκαν βιομηχανικοί εργάτες για να ξεδιψούν δυνατά μετά από μια σκληρή μέρα δουλειάς σε μηχανουργεία ατμομηχανών.

Τα ξύλινα βαρέλια αποτελούν άλλο ένα κοινό σημείο, αφού για αιώνες και η μπίρα ζυμώνονταν και αποθηκεύονταν σε αυτά, μέχρι να αντικατασταθούν από το ατσάλι και το αλουμίνιο. Την τελευταία δεκαετία όμως πολλοί ζυθοποιοί επανέφεραν τα δρύινα βαρέλια, κυρίως από ουίσκι στη διαδικασία παραγωγής, όχι ως αποθηκευτικούς χώρους, αλλά ως ένα τρόπο να κάνουν τη μπίρα τους πιο πολύπλοκη. Οι barrel aged μπίρες ενέπνευσαν και την απέναντι μεριά όμως, ώστε οι παραγωγοί ουίσκι να πειραματιστούν με εμφιαλώσεις που έχουν περάσει για ένα finish από τέτοια βαρέλια. Στην Tasting Day #50 θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε 6 τέτοια whiskies συνοδευόμενα από 3 μουκάλια με αντίστοιχες μπίρες αυτών των finish.

Θα δοκιμάσουμε

Ale Cask Finish
Grant’s Cask Editions – Ale Cask Finish 40%
Teeling Whiskey – Amber Ale Cask 46%
μαζί με Septem FRIday’s Pale Ale

IPA Cask Finish
Jameson
Caskmates – IPA Edition 40%
Glenfiddich IPA Experiment 43%
μαζί με Septem 8η μέρα India Pale Ale

Stout Cask Finish
Jameson
Caskmates – Stout Edition 40%
Teeling Whiskey – Stout Cask 46%
μαζί με Septem Kleos Imperial Stout

Τα μπουκάλια θα έρθουν σε σας μέσα σε συλλεκτική The Tasters Club yuta bag, για να έχετε τη σωστή τσάντα για τα ψώνια σας από τις κάβες!

Στην παρουσίαση ο Κυριάκος Πιερράκος και ο Γιάννης Μηλιώνης. Μαζί μας καλεσμένοι από όλες τις εταιρίες, για να συζητήσουμε μαζί τους το ενδιαφέρον project, beer cask finish.

Key Speakers

Σοφοκλής Παναγιώτου – Συνιδιοκτήτης Septem Μicrobrewery
Daniel Dyer
Grant’s Global Brand Ambassador
Struan Grant Ralph 
Glenfiddich Global Brand Ambassador
Chris Hayes – Teeling European Brand Ambassador
Στέλιος Λαγουδάκης – Brand Ambassador Pernod Ricard Hellas για το Jameson
Αλέξανδρος Σουρμπάτης –
Whisky portfolio brand ambassador της εταιρίας ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ

Special Guest
Γιάννης Καρακάσης 
Master of Wine

Ευχαριστούμε τις εταιρίες Pernod Ricard Hellas, ΑΜΒΥΞ, ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ, ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ και Septem για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Η διαδικασία συμμετοχής είναι η ίδια με κάθε Tasting Day, με τη διαφορά ότι θα πρέπει να δηλώσετε διεύθυνση αποστολής για να σας στείλουμε τα samples.

Τα βήματα που ακολουθούμε είναι τα εξής:

1. Δήλωση στοιχείων στη φόρμα συμμετοχής για την Tasting Day #50

2. Πληρωμή με τραπεζική κατάθεση ή PayPal
(Λόγω της ιδιαιτερότητας του event και των περιορισμένων θέσεων, η εξόφληση πρέπει να γίνει άμεσα)

3. Αποστολή των samples στην διεύθυνση παράδοσης.

4. Αποστολή με email του meeting link.

The Tasters Club Tasting Day 50 Whiskey and Beer

Το event θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Απριλίου μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 7.30 μμ

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ για ΑΤΤΙΚΗ €40 (ανά άτομο, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και μεταφορικών)

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ για ΕΠΑΡΧΙΑ €55 (ανά άτομο, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και μεταφορικών)

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ : SOLD OUT

SOLD OUT

 


Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας, θα πρέπει να έχετε κάνει την κατάθεση εντός 1 ημέρας στους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς (αναγράφοντας στη μεταφορά το όνομά σας) ή στο PayPal.

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

ΕΘΝΙΚΗ: GR4401100950000009561360448

ALPHA: GR4001402190219002101027528

ΠΕΙΡΑIΩΣ: GR6501717300006730141904582

EUROBANK: GR9502602860000160200338014

(Δικαιούχος λογαριασμών Ιωάννης Μηλιώνης)

ή

PayPal