Top
 

Tasting Day #49 – Whisky Rocks

The Tasters Club Tasting Day #49 rock whisky tasting

Παρασκευή 2 Απριλίου

Πολλοί συγγραφείς έχουν βρει έμπνευση σε ένα μπουκάλι ουίσκι. Mark Twain, James Joyce, Ernest Hemingway, Charles Bukowski και πολλοί άλλοι. Ο εθνικός ποιητής της Σκωτίας, Robert Burns, έγραψε δεκάδες έργα που αναφέρονται ή επικεντρώνονται στο whisky, όπως το “Scotch Drink” και το χιουμοριστικά μεταφορικό “John Barleycorn”. 

Οι μουσικοί είναι μια άλλη μεγάλη κατηγορία, που το ουίσκι συνοδεύει τη ζωή τους σε φωτογραφίες, συναυλίες, backstage και βεβαίως τη θεματολογία στα τραγούδια τους. Rock ’n’ Roll, Jazz, Blues, Rock, Punk, Metal, Folk, Country έχουν τιμήσει ουκ ολίγες φορές το “νερό της ζωής”. Ποιος δεν έχει δει φωτογραφίες με τον Lemmy ή το Keith Richards με ένα μπουκάλι στο χέρι ή τον Frank Sinatra να απαθανατίζεται πίνοντας το αγαπημένο του ποτό. Σε τραγούδια – θρύλους είναι εκεί, όπως το Whiskey In The Jar των Thin Lizzy ή το Alabama Song (Whisky Bar) των Doors. Το έχουν υμνήσει από τον John Lee Hooker και τους Who έως τους Pogues και τους Spin Doctors.

H Tasting Day #49 είναι αφιερωμένη σε αυτή τη μοναδική σχέση μουσικής και whisk(e)y, με 4 εμφιαλώσεις που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με αυτή. Δύο whiskies αφιερωμένα σε συγκροτήματα, ένα στο διάσημο punk rock bar του Σικάγο και ένα απλά για τον τίτλο του! Γιατί όπως τραγουδούν οι Lynard Skynard στο Whiskey Rock-A-Roller: “Sometimes I wonder where will we go. Lord don’t take my whiskey, rock and roll”.

Θα δοκιμάσουμε

The Pogues 40%
Irish Whiskey

Το επίσημο whiskey της θρυλικής Ιρλανδικής μπάντας. Ένα ιδιαίτερο blend από 50% malt τριπλής απόσταξης (10 ετών sherry matured και 7 ετών bourbon matured) και 50% grain (4 ετών bourbon matured). Θεωρείται το blended ιρλανδέζικο ουίσκι με την μεγαλύτερη ποσόστωση σε malt.

 

Motörhead Mackmyra 40%
Single Malt

Kυκλοφόρησε το 2015 σε συνεργασία με την Brands For Fans, για την επετείο των 40 ετών από την ίδρυση των θρυλικών Motörhead. Ωριμάζει για 5 χρόνια σε καινούρια αμερικάνικα δρύινα βαρέλια και ένα μέρος από αυτό, ολοκληρώνει την ωρίμανση σε βαρέλια Oloroso για έξι μήνες.

 

Compass Box Delilah’s XXV 46%
Blended Scotch whisky

Επετειακή εμφιάλωση για τα 25 χρόνια του θρυλικού punk rock whisky bar του Σικάγο. Δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του ιδιοκτήτη και whisky enthusiast Mike Miler, χρησιμοποιώντας μια ποσότητα από το προηγούμενο blend του 2013, προσθέτοντας malts παλαιωμένα σε sherry βαρέλια αμερικάνικης δρυός.

 

SMWS 66.171 Rcok, Punk and Funk 61,7%
Ardmore 8 yo

Τα ονόματα των εμφιαλώσεων της SMWS αποτελούν μια αλληγορική εξήγηση των γευστικών χαρακτηριστικών του κάθε whisky. To Punk, Rock and Funk σίγουρα εξάπτει τη φαντασία μας και ταιριάζει απόλυτα στο concept της βραδιάς. Ένας ιδανικός τρόπος να τελειώσει το Whisky Rocks με τον Highland καπνό του Ardmore!

Στην παρουσίαση και τη μουσική ο Γιάννης Μηλιώνης.

Η διαδικασία συμμετοχής είναι η ίδια με κάθε Tasting Day, με τη διαφορά ότι θα πρέπει να δηλώσετε διεύθυνση αποστολής για να σας στείλουμε τα samples.

Τα βήματα που ακολουθούμε είναι τα εξής:

1. Δήλωση στοιχείων στη φόρμα συμμετοχής για την Tasting Day #49

2. Πληρωμή με τραπεζική κατάθεση ή PayPal
(Λόγω της ιδιαιτερότητας του event και των περιορισμένων θέσεων, η εξόφληση πρέπει να γίνει άμεσα)

3. Αποστολή των samples στην διεύθυνση παράδοσης.

4. Αποστολή με email του meeting link.

The Tasters Club Tasting Day #49 rock whisky tasting

Το event θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Απριλίου μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 8.30 μμ

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ €45 (ανά άτομο, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και μεταφορικών)

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ : SOLD OUT

SOLD OUT

 


Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας, θα πρέπει να έχετε κάνει την κατάθεση εντός 1 ημέρας στους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς (αναγράφοντας στη μεταφορά το όνομά σας) ή στο PayPal.

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

ΕΘΝΙΚΗ: GR4401100950000009561360448

ALPHA: GR4001402190219002101027528

ΠΕΙΡΑIΩΣ: GR6501717300006730141904582

EUROBANK: GR9502602860000160200338014

(Δικαιούχος λογαριασμών Ιωάννης Μηλιώνης)

ή

PayPal