Top
 

Tasting Day #47 – ART OF BLENDS 80s edition

the tasters club tasting blended whisky J & B Ballantine’s Bell’s Teacher's Johnnie Walker

SOLD OUT
Ευχαριστούμε

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου

  • To 1831 o Aeneas Coffey εφευρίσκει τον αποστακτήρα στήλης (Coffey Still) και έτσι αρχίζει η παραγωγή grain whisky, το οποίο είναι η βάση για τα blended ουίσκι. 
  • To 1850 ο Andrew Usher φτιάχνει το πρώτο blended whisky. 
  • To 1880 η Φυλλοξήρα χτυπά τα αμπέλια της Γαλλίας και μέσα στα επόμενα χρόνια το κρασί και το brandy εξαφανίζονται. Το Scotch whisky θα διαδωθεί παγκοσμίως. 
  • To 92% του whisky που παράγεται στη Σκωτία χρησιμοποιείται για blends. 

Δεν ξέρουμε τι σημασία έχουν αυτές οι πληροφορίες για σας, το σίγουρο είναι πάντως ότι κάποιο blended whisky είναι κατά πάσα πιθανότητα το πρώτο ουίσκι που ήπιαμε. Είναι σίγουρο επίσης ότι κάποιο blended έρχονταν ως δώρο στους γονείς μας και ίσως έφευγε με το ίδιο αμπαλάζ σαν δώρο κι αυτό. Ειδικά όσοι μεγάλωσαν τις δεκαετίες του ’70 και ’80 θα το θυμούνται χαρακτηριστικά. Στην Tasting Day #47 το The Tasters Club θα δοκιμάσει blended whiskies και θα ταξιδέψει νοσταλγικά πίσω στο χρόνο, με ιδιαίτερες κυκλοφορίες από την αγαπημένη δεκαετία του ’80.

Θα δοκιμάσουμε

J & B Reserve 15 Years Old 43% 

Ballantine’s 12 Years Old 43% 

Bell’s De Luxe 12 Years Old (Black Xmas Box) 43%

Teacher’s Highland Cream 18 Years Old Limited Edition 40%

Johnnie Walker Black Label 40%

Τη δεκαετία του 1880 η εταιρία Justerini & Brooks (J&B) δημιουργεί το πρώτο της blend με το όνομα “Club”.

To 1865 o Archibald Ballantine ανοίγει μετά το Εδιμβούργο και 2ο μαγαζί, στη Γλασκώβη και ξεκινάει τα δικά του blends.

O Arthur Bell φτιάχνει ουίσκι από το 1851, ενώ το 1895 κυκλοφορεί το “Extra Special”.

Το Teacher’s Highland Cream, πρωτοκυλοφόρησε το 1884.

Το 1865, ξεκίνησε το πρώτο εμπορικό blend του Johnnie Walker και το ονόμασε “Old Highland Whisky”.

Στην παρουσίαση και τη μουσική ο Γιάννης Μηλιώνης.

Η διαδικασία συμμετοχής είναι η ίδια με κάθε Tasting Day, με τη διαφορά ότι θα πρέπει να δηλώσετε διεύθυνση αποστολής για να σας στείλουμε τα samples.

Τα βήματα που ακολουθούμε είναι τα εξής:

1. Δήλωση στοιχείων στη φόρμα συμμετοχής για την Tasting Day #47

2. Πληρωμή με τραπεζική κατάθεση ή PayPal
(Λόγω της ιδιαιτερότητας του event και των περιορισμένων θέσεων, η εξόφληση πρέπει να γίνει άμεσα)

3. Αποστολή των samples στην διεύθυνση παράδοσης.

4. Αποστολή με email του meeting link.

the tasters club tasting blended whisky J & B Ballantine’s Bell’s Teacher's Johnnie Walker

Το event θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 8.30 μμ

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ €45 (ανά άτομο, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και μεταφορικών)

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ : SOLD OUT

SOLD OUT

 


Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας, θα πρέπει να έχετε κάνει την κατάθεση εντός 1 ημέρας στους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς (αναγράφοντας στη μεταφορά το όνομά σας) ή στο PayPal.

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

ΕΘΝΙΚΗ: GR4401100950000009561360448

ALPHA: GR4001402190219002101027528

ΠΕΙΡΑIΩΣ: GR6501717300006730141904582

EUROBANK: GR9502602860000160200338014

(Δικαιούχος λογαριασμών Ιωάννης Μηλιώνης)

ή

PayPal